Pitsad ahju!

Pitsad ahju!

12-inimesele. 5-9 pizzat ( oleneb kui paksu põhjaga pizza tehakse)

NB! Pizzade põhimõte – LESS IS MORE!

 

Tainas:

1 kg nisujahu või kasuta alternatiiv jahu

1 spl soola

14 g kuivpärmi

1 spl suhkurt

4 spl oliivõli

650 ml käesooja vett

 

Sega omavahel jahu ja sool. Teises kausis sega kokku vesi, oliivõli, pärm ja suhkur. Lase 10 min. minutit segul seista.

Tee jahu-soola segu keskele süvend ja nirista vaikselt vedelad ained sinna sisse samal ajal jahusegu peale segades. Kui taigen on piisavalt segunenud saad seda sõtkuma hakata – tee seda nii kauaks kui taigen on ühtlane ja elastne (ca 10 minutit).

Puista sõtkutud taigna peale jahu, kata anum rätikuga ja pane sooja kohta tunniks ajaks kerkima.

Kui taigen on valmis, saad valmistada pizzapõhju sellise suurusega nagu ise soovid.

Ideaalne on taigen võimalikult õhukeseks rullida või proovi itaallaste moodi seda õhku visata – nii on palju lõbusam!

Foto: Meeli Küttim

Purustatud tomatikaste: 

Tomatibüree tomati tükkidega

2 purustatud küüslaugu küünt

pipar

sool

tükeldatud värske oregano

2spl oliivõli

1tl suhkrut

 

* Kuumuta ahi 230-250 kraadini. Pane parajaks rullitud tainas pizza ahjuplaadile (NB!  ideaalne, ülimugav – keraamiline pizza ahjuplaat) vms alusele, mis on nii kuum kui võimalik. Taigna peale lisa lusikaga purustatud tomatikaste. 

Raputa peale riivitud juustu (näiteks Noor Gouda juust).

Seejärel lase fantaasial lennata! Sobita kokku enda lemmik pizzakatte komponendid.

Pizza ahju 7-10 minutit. 

NB! Oleneb pizzapõhja paksusest ja ahjust!

Soovi korral ahjust välja tulnud hõrgutisele puista peale rukkolat, basiilikut, värsket oreganot, palsamiäädikakreemi – soovitus: Monari Crema Classico.

Vii aurav pizza lauda!

 

KATTED:

 

Täiesti PEPUS tuunikala pizza

 

Tuunikala konserv ( Värske Vahemere PEPUS tuunikala konserv)

ESPINALER hõrk anšoovis (FB: https://www.facebook.com/commerce/products/1263020097086372/

Soovi korral puista peale rukkolat, basiilikut, värsket oreganot

Foto: Meeli Küttim

Tõeline Itaalia

 

Pharma grand riserva sink või Prosciutto Crudo sink

tükeldatud küüslauk ( 1 küüs)

Pühvli Mozzarella di Bufala Campana – kreemine tõeline Itaalia mozzarella.

Gordal oliivid kivideta – Vanaema Saladus marinaadis ( BESTSELLER)  ( FB: https://www.facebook.com/commerce/products/1418266881570692/)

Soovi korral puista peale rukkolat, basiilikut, värsket oreganot

Foto: Meeli Küttim

 

Vürtsikas LA Vida

 

Spianata Piccante teravamatiseline vorst (7-8viilu)

küüslauk (purustatud, üks küüs)

Gordal oliivid kivideta – Vanaema Saladus marinaadis

Oregano purustatud maitseroheline

sibularõngad

 

Taimetoitlaste LA Vida pizza

 

*Gordal oliivid kivideta – Vanaema Saladus marinaadis ( BESTSELLER)

FB: https://www.facebook.com/commerce/products/1418266881570692/)

* Hispaania päikesekuivatatud tomatid 

* Mozzarella di Bufala Campana – kreemine tõeline Itaalia mozzarella.

* Väikesi (ploomtomatid) või suuremaid tomateid (viilutatult)

* Helbesool

*Pipar

Ahjust välja tulnud hõrgutisele puista peale rukkolat, basiilikut, värsket oreganot, palsamiäädikakreemi – soovitus: Monari Crema Classico või pestot. 

12. mai 2017
Capri salat
13. mai 2017
Suussulav hõrk mahlane antrekoot
Teil puuduvad õigused registreerimiseks