Suussulav hõrk mahlane antrekoot

Suussulav hõrk mahlane antrekoot

  • Veiseliha antrekoot – soovitus Black Angus 
  • Oliiviõli – soovitus antrekoodile: Delicato oliiviõli
  • Sool – soovitus: mere soolahelbed Maldon helbesool 
  • Pipar

Valmistamine:

Soojenda liha toatemperatuuril ja kuivata liigsest mahlast majapidamispaberiga. Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Pintselda liha oliiviõliga. NB! Kasuta oliivõli või mõnda muud kuumakindlat õli). Väldi ekstra neitsioliivõli!

Hõõru steikidele Maldon helbesoola ja värskelt purustatud pipart.

Ahjus:

Aseta liha ettevaatlikult kuumale pannile ja puunista 2-3 minutit mõlemalt poolt

Võta pruunistatud steigid pliidilt ja tõsta järelküpsemiseks ahju ( vt ajatabel – saadetud jpg-na manuses)

 

Grilill:

Aseta liha kuumale grillile.(Kuumuta steigid hetkeks ja seejärel tõsta korraks restilt lahti,et vältidasteigi  grillirestile kinni jäämist).

Vastavalt steigi paksusele – mõlemalt poolt kaanega grilli all, lase ca 3cm steik mõlemalt poolt kuumutada kuni 5 minutit. Samal ajal kontrollides, et steik ei kõrbeks.

NB! Kogu tegevus toimugu kaane all!

Võta küpsenud steigid grillilt ja tõsta alusele, mis tuleks katt 5 minutiks fooliumisse järelküpsemiseks. Serveeri kohe koos Capri salatiga.

Fotod: Meeli Küttim

13. mai 2017
Pitsad ahju!
Teil puuduvad õigused registreerimiseks